NEXTLEVEL ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ  Αθήνα | Θεσσαλονίκη | Κύπρος ✆ 211 0139949

NEXTLEVEL ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ  Αθήνα | Θεσσαλονίκη | Κύπρος ✆ 211 0139949

▼ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ''SITE'' Βρίσκεστε στην παλιά μας ιστοσελίδα

Τρόποι για λιγότερα έξοδα. Μην υπολογίζετε πόσα ξοδεύετε το μήνα αλλά το χρόνο!

    

Στις δύσκολες αυτές μέρες όλοι ψάχνουμε τρόπους για να εξοικονομήσουμε χρήματα, κάνουμε ένα σημαντικό λάθος όμως υπολογίζουμε πόσα ξοδεύουμε ανά μήνα και όχι ανά έτος ένα λάθος που αν το υπολογίσετε με ακρίβεια σας κοστίζει πολύ ακριβά!

 

Παραδείγματα

 •  Με οικονομία 05.00 € το μήνα X 12 μήνες = 60.00 €
 •  Με οικονομία 10.00 € το μήνα X 12 μήνες = 120.00 €
 •  Με οικονομία 15.00 € το μήνα X 12 μήνες = 180.00 €
 •  Με οικονομία 20.00 € το μήνα X 12 μήνες = 240.00 €
 •  Με οικονομία 25.00 € το μήνα X 12 μήνες = 300.00 €
 •  Με οικονομία 30.00 € το μήνα X 12 μήνες = 360.00 €
 •  Με οικονομία 35.00 € το μήνα X 12 μήνες = 420.00 €
 •  Με οικονομία 40.00 € το μήνα X 12 μήνες = 480.00 €
 •  Με οικονομία 45.00 € το μήνα X 12 μήνες = 540.00 €
 •  Με οικονομία 50.00 € το μήνα X 12 μήνες = 600.00 €
 •  Με οικονομία 100.00 € το μήνα X 12 μήνες = 1.200.00 €
 •  Με οικονομία 500.00 € το μήνα X 12 μήνες = 6.000.00 €

 

Παρακάτω μπορείτε να εντοπίσετε μερικούς τρόπους να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις:

 

1.  Βάλτε τα κάτω με χαρτί και μολύβι ( ή Excel και πληκτρολόγιο).

Προσπαθήστε να εντοπίσετε το κεφάλαιο, τους πόρους και τα έξοδά σας. Μετά σύμφωνα με τις δικές σας προτεραιότητες, προσπαθήστε να φυλάξετε ένα κεφάλαιο ανάγκης και με τα υπόλοιπα να φτιάξετε ένα κεφάλαιο εξόδων. Τώρα σκεφτείτε τα χρήματα αυτά ή μέρος τους, μήπως μπορείτε να τα αξιοποιήσετε σε επενδύσεις. Αν όχι, τουλάχιστον αξιολογήστε τα έξοδά σας και προγραμματίστε τα αναμενόμενα «σκαμπανεβάσματα» του κεφαλαίου εξόδων, ώστε να μην το χάσετε με την πρώτη επιδρομή των φόρων και άλλων υποχρεώσεων.

 

2.  Μειώστε τους καφέδες.

Ο καφές έχει κόστος 0.10-0.20 ευρώ στο σπίτι, ενώ έξω πολύ περισσότερο. Αν θέλετε να βγείτε όμως, προτιμήστε έναν ελληνικό ή ένα εσπρεσσάκι, που είναι καλύτεροι ποιοτικά από το φραπέ και πιο φτηνοί από το φρέντο. Αν έχετε εθιστεί σε πολλούς καφέδες, καλό είναι σταδιακά να τους μειώσετε γιατί αυτό θα σας ηρεμήσει και θα αντεπεξέλθετε καλύτερα στις δυσκολίες, όμως θα κερδίσετε ένα αξιόλογο ποσό. Αν κερδίζετε 1.5 ευρώ σε κάθε έξοδο σας για καφέ, με 4 φορές τη βδομάδα κερδίζετε 6 ευρώ, το μήνα 24 ευρώ και το χρόνο 288 ευρώ.

 

3. Περιορίστε το τσιγάρο.

 Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία και την τσέπη. Κόβοντας το τσιγάρο, υποθέτοντας ότι κερδίζετε τα έξοδα για ένα πακέτο των 3 ευρώ κάθε μέρα, σε μια εβδομάδα θα βάλετε 21 ευρώ στο λογαριασμό σας, σε ένα μήνα 90 ευρώ και σε ένα χρόνο 1080 ευρώ. Αν θέλετε να κάνετε στριφτά, τα έξοδα είναι στην καλύτερη περίπτωση περίπου στο 1/3 απ’ ότι με το πακέτο και θα κερδίσετε 14 ευρώ τη βδομάδα, 60 ευρώ το μήνα και 720 ευρώ το χρόνο.

 

4. Χρησιμοποιήστε ποδήλατο.

 Τα αυτοκίνητα και οι μηχανές μας κρατούν αγύμναστους, μας κακομαθαίνουν, μας εγκλωβίζουν στην κίνηση και όλο ζητάνε λεφτά. Δεν είναι εφικτό όμως, να κυκλοφορεί κανείς μόνο με ποδήλατο. Αν κρατήσετε το αυτοκίνητό σας και χρησιμοποιείτε ποδήλατο 2 φορές την εβδομάδα για 20 χιλιόμετρα, θα εξοικονομήσετε από βενζίνες το λιγότερο 1,5 ευρώ την εβδομάδα, 6 ευρώ το μήνα και72 ευρώ το χρόνο. Επιπλέον, γυμνάζεστε, νοιώθετε ευεξία και χάνετε έως και 7.700 θερμίδες το μήνα, που αντιστοιχούν σε 1 κιλό! Όμως το ποδήλατο είναι επισφαλές ειδικά στους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας  και επιπλέον θα πεινάτε περισσότερο, οπότε θα τρώτε πιο πολύ! Ελλοχεύουν κίνδυνοι λοιπόν…

 

5. Αγοράστε κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Με τις πολλές απεργίες πολλοί σταμάτησαν να αγοράζουν κάρτες απεριορίστων, παρόλα αυτά το κέρδος είναι ακόμα υπαρκτό αν συγκριθεί η τιμή της με τη χρήση εισιτηρίων. Η φοιτητική του ενός μήνα για όλα τα μέσα κοστίζει 23 ευρώ. Κάθε μέρα όμως χρησιμοποιούμε τουλάχιστον 2 εισιτήρια των 0.70 ευρώ. Οπότε το μήνα το άθροισμα των εισιτηρίων δίνει 42 ευρώ, οπότε συμφέρει η κάρτα κερδίζοντας 19 ευρώ το μήνα και 209 τους 11 μήνες αφαιρώντας το μήνα διακοπών. Όμως με την κάρτα μειώνεται επιπλέον και ο κόπος αγοράς εισιτηρίων από τα σχετικά λίγα σημεία πώλησης και της ακύρωσής τους στα σαρδελοκούτια συνήθως χέρι με χέρι( όσοι μένετε Αθήνα ξέρετε τι εννοώ..’’ φίλε μου το χτυπάς;’’). Οι περισσότεροι όμως χρησιμοποιώντας τα μέσα 20 μέρες, αν εξαιρέσουμε 10 μέρες απεργιών και υπολογίζοντας 2 εισιτήρια τη μέρα και Παρασκευή-Σάββατο από 4 εισιτήρια, κερδίζουμε από 5 έως 16 ευρώ το μήνα και από 60 έως 192 ευρώ το χρόνο.

 

6. Λαϊκή αντί για μανάβικα.

Τα λαχανικά και τα φρούτα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής και της υγείας μας. Τα βιολογικά είναι ακόμα καλύτερα, αλλά ακριβότερα, όμως μπορείτε να βρείτε βιολογικές λαϊκές με τιμές σχεδόν ίδιες με των συμβατικών μανάβικων. Αν πάτε σε συμβατικές λαϊκές το κέρδος αυξάνεται, ειδικά αν πάτε το μεσημέρι, που οι τιμές πέφτουν. Έτσι καταναλώνοντας 15 ευρώ την εβδομάδα στα μανάβικα, πηγαίνοντας στη λαϊκή θα αγοράζετε περίπου 30% πιο φτηνά, άρα θα γλιτώσετε 4.5 ευρώ τη βδομάδα, 18 ευρώ το μήνα και 216 ευρώ το χρόνο. Θα διαλέγετε και μεταξύ πολλών λαχανικών και φρούτων αυτά που σας αρέσουν περισσότερο.

 

7. Μην πετάτε τρόφιμα.

Ο σωστός προγραμματισμός και η κατάλληλη διαχείριση αυτών που αγοράζετε είναι πολύ σημαντικά για την εξασφάλιση ενός υγιούς νοικοκυριού. Έτσι, αν τώρα πετάτε το μπαγιάτικο ψωμί, μερικά σάπια φρούτα, πίτσες που έμειναν, αν δε σας αρέσουν τα ξαναζεσταμένα φαγητά και μαγειρεύετε υπέρογκες ποσότητες για εσάς, υπολογίστε ότι χάνετε κατά προσέγγιση 10 ευρώ την εβδομάδα, 40 ευρώ το μήνα 120 ευρώ το χρόνο. Απλά μπορούμε να τα δώσουμε στους ρακοσυλλέκτες και τους ζητιάνους, αν είναι σε καλή κατάσταση εφόσον δε μπορούν να τέρψουν άλλο την κατά τ’ άλλα ατέρμονη αδηφαγία μας.

 

8. Αποφύγετε τα συσκευασμένα.

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές τα τυποποιημένα προϊόντα έλκουν το μάτι και νομίζουμε ότι είναι πιο καλά και πιο φρέσκα. Επιπλέον, βιαζόμαστε και επιλέγουμε τα συσκευασμένα προϊόντα αντί να περιμένουμε στις ουρές πχ στα τυριά και στα αλλαντικά. Όμως επιλέγοντας χύμα όσπρια, κρέατα, αυγά, τυριά, αλλαντικά, ξηρούς καρπούς, κρασί κ.α. γλιτώνουμε τα αυτονόητα έξοδο συσκευασίας. Αν είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε συσκευασμένα πχ σαμπουάν, χαρτί, απορρυπαντικά κ.α. ας αγοράσουμε αυτά με τις μεγάλες ποσότητες γιατί είναι πιο φτηνά αναλογικά με τα μικρότερης ποσότητας. Από τέτοιες επιλογές ας πούμε ότι κερδίζουμε ένα 10-15%, άρα ενδεικτικά 7 ευρώ τη βδομάδα, 28 ευρώ το μήνα και 336 ευρώ το χρόνο.

 

9. Απαλλαχτείτε από το γυμναστήριο.

«Νους υγιής εν σώματι υγιή». Όμως κάλλιστα μπορεί κανείς να γυμναστεί στο σπίτι ή έξω περπατώντας ή τρέχοντας σε πάρκα, κάνοντας ποδήλατο, συμμετέχοντας σε ομαδικά αθλήματα, με γιόγκα και πιλάτες στο σπίτι και με την αγορά 1 αλτήρα με 10 κιλά, σύνολο 12 κιλά, που κοστίζει το πολύ 40 ευρώ και μπορεί κάποιος να γυμνάσει σχεδόν όλους τους μύες και κρατάει μια ζωή. Έτσι, θα γλιτώνει κάθε χρόνο το λιγότερο 100 ευρώ, χωρίς να χάνει τη δύναμη και τη φυσική του κατάσταση.

 

10. Μειώστε τα ταξί.

Αν κάποιος στην παρέα έχει αυτοκίνητο μπορεί με ελάχιστη επιβάρυνση να τους πάει όλους σπίτια τους εξοικονομώντας τεράστια ποσά από ταξί. Επί παραδείγματι, ο καθένας μας για 2 νυχτερινές εξόδους θα κερδίζει κάθε εβδομάδα 10 ευρώ, το μήνα 40 ευρώ και το χρόνο 480 ευρώ.

 

11. Πιείτε από το σπίτι.

Στα νυχτερινά κέντρα σπαταλούνται τεράστια ποσά για ποτά, ενώ αν τα χετε πιει σε ένα φτηνό μεζεδοπωλείο ή στο σπίτι δεν έχετε την ανάγκη 2ου και 3ου ποτού. Οπότε μπορείτε να κερδίσετε στη χειρότερη περίπτωση 6 ευρώ την εβδομάδα, 24 ευρώ το μήνα και 288 το χρόνο.

 

12. Μην παραγγέλνετε συχνά απ’ έξω.

Τα φαγητά από σουβλατζίδικα, πιτσαρίες και ‘’φαστφουντάδικα’’ είναι κατώτερης ποιότητας αυτών στο σπίτι και σίγουρα ακριβότερα. Αν αντικαταστήσετε 1 παραγγελία τη βδομάδα με μαγείρεμα στο σπίτι μπορείτε να κερδίσετε 4 ευρώ, 16 ευρώ το μήνα και 168 ευρώ το χρόνο. Φανταστείτε αν το κάνετε συστηματικά!

 

13. Βάλτε λάμπες οικονομίας.

 Οι λάμπες οικονομίας μπορούν να σας προσφέρουν την ίδια ποιότητα φωτισμού με λιγότερα χρήματα. Αν αφαιρέσεις από τα οφέλη το υψηλότερο κόστος τους, τα κέρδη εκτιμώνται τουλάχιστον στα 60 ευρώ το χρόνο.

 

14. Μειώστε το τζόγο.

Αν παίζεται λιγότερα χρήματα, σίγουρα γλιτώνετε ένα σημαντικό ποσό, γιατί αργά ή γρήγορα ο τζόγος προκαλεί ζημία στο κεφάλαιό σας. Αν παίζεται τη βδομάδα 5 ευρώ λιγότερα, τότε σαφώς δε θα βγάλετε κέρδη από αυτά, αλλά θα τα έχετε στο λογαριασμό σας με σιγουριά. Οπότε το μήνα 20 ευρώ και το χρόνο 240 ευρώ.

 

Σύνολο για το Έτος: 

Τουλάχιστον 2.460 ευρώ για τους μη καπνίζοντες και 3.180 ευρώ για τους καπνίζοντες, δηλαδή σε 5-10 χρόνια θα μπορείτε να αγοράσετε το αυτοκίνητο της αρεσκείας σας.

 

Αν τα παραπάνω σας φανήκαν χρήσιμα ‘’κοινοποιήστε’’ η ενημερώστε τους φίλους τα συγγενικά σας πρόσωπα η άτομα μεγάλης ηλικίας που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες σήμερα και δεν έχουν τρόπο να ενημερωθούν.

 

 

 

 

 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 211 0139 949 - ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 697 0080 989
 
NEXTLEVEL ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ Copyright ©

Blog Stats

 • Total posts(618)
 • Total comments(45)

Forgot your password?