NEXTLEVEL ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ  Αθήνα | Θεσσαλονίκη | Κύπρος ✆ 211 0139949

NEXTLEVEL ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ  Αθήνα | Θεσσαλονίκη | Κύπρος ✆ 211 0139949

▼ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ''SITE'' Βρίσκεστε στην παλιά μας ιστοσελίδα

Σωστή ρύθμιση - λίπανση κατά την συντήρηση του ανελκυστήρα - Λύσεις κάποιων προβλημάτων

Η εταιρία μας στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει για ποιοτικές υπηρεσίες επιλέγει επώνυμα υλικά ακόμα και για την συντήρηση των ανελκυστήρων της.

Αναρωτιέστε γιατί έχετε φθορές σε υλικά του ανελκυστήρα σας; Αναρωτιέστε γιατί η διάρκεια ζωής κάποιων εξαρτημάτων είναι μικρή; Σκεφτήκατε ποτέ ότι πιθανό να μην έχει γίνει σωστή ρύθμιση τους;

 

Παράδειγμα 1 : Oι εξωτερικές πόρτες του ανελκυστήρα  κλείνουν πολύ δυνατά και παράγουν θόρυβο.

Αποτέλεσμα : Η σύντομη φθορά του σιγαστήρα της πόρτας που βρίσκεται στο πάνω μέρος της πόρτας.

Το συγκεκριμένο εξάρτημα στο εσωτερικό του περιέχει λάδι η απότομη κρούση του με την κάσα της πόρτας δημιουργεί απώλειες λαδιών και σύντομα θα χρειαστεί αντικατάσταση.

Παράδειγμα 2 : Οι εσωτερικές πόρτες τύπου BUS κλείνουν / ανοίγουν απότομα .

Αποτέλεσμα : Η μεγάλη ταχύτητα παράγει μεγαλύτερες και συντομότερες φθορές, αυτό το αντιλαμβανόμαστε και στην καθημερινή μας ζωή, στο αυτοκίνητο μας και σε πολλά άλλα, έτσι ακριβός και στα εσωτερικά πορτάκια η τις αυτόματες πόρτες. Τα πορτάκια έχουν ιμάντες που φθείρονται, έχουν πλαστικά η μεταλλικά γρανάζια, βραχίονες η μειωτήρες ταχύτητας και όλα αυτά καταπονούνται έντονα με τις μεγάλες διακυμάνσεις της ταχύτητας μιας πόρτας.

 

Παράδειγμα 3 : Οι επαναλαμβανόμενες προσεγγίσεις του θαλάμου στο επίπεδο του ορόφου. (αφορά υδραυλικούς ανελκυστήρες

Αποτέλεσμα : Έχετε παρατηρήσει ποτέ στον υδραυλικό σας ανελκυστήρα το επίπεδο του θαλάμου και του ορόφου να μην είναι ίδιο; Έχετε παρατηρήσει βύθιση μερικά εκατοστά όταν πατάτε στο εσωτερικό του; Σίγουρα πολλοί από εσάς έχετε παρατηρήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο η έχετε πανικοβληθεί κατά την είσοδο σας στον ανελκυστήρα. Οι λόγοι αυτού του φαινομένου είναι 2 και ο ένας μπορεί να διορθωθεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

1 λόγος προβλήματος που δεν μπορεί να διορθωθεί εύκολα . Η απόσταση μηχανοστασίου και ανελκυστήρα είναι πολύ μεγάλη και δημιουργούνται ταλαντώσεις και συμπιέσεις  στο εσωτερικό του σωλήνα πίεσης του ανελκυστήρα.

2 λόγος προβλήματος που μπορεί να διορθωθεί με ειδικό εξοπλισμό όπως διαθέτει η εταιρία μας.

Στην αντλία λαδιού του ανελκυστήρα υπάρχει στο πάνω μέρος το συγκρότημα βαλβίδων και ηλεκτρικών πηνίων

 Στο εσωτερικό του κάθε πηνίου υπάρχουν μεταλλικά στοιχεία που φράζουν / αποφράσσουν την ροή του λαδιού,

Πολλές φορές στο σημείο συλλέγονται σκουπίδια, ρινίσματα σιδήρου η ακόμα και ρινίσματα από κακοτεχνία της κατασκευάστριας εταιρίας, σε αυτήν την περίπτωση λειαίνουμε με ειδικό εξάρτημα το σημείο χωρίς να τραυματίσουμε το εσωτερικό του block βαλβίδων. Αυτό το πρόβλημα πέρα από τον τρόμο και τον κίνδυνο να σκοντάψει κάποιος καταναλώνει ρεύμα καθώς ο ανελκυστήρας μονίμως θα προσπαθεί να είναι στο επίπεδο του ορόφου.

 

Παράδειγμα 4 : Στον ανελκυστήρα υπάρχουν πολλά ελαστικά εξαρτήματα που  λιπαίνονται παρόλα αυτά φθείρονται.

 

Αποτέλεσμα : Σκεφτήκατε ποτέ ότι πιθανή αιτία είναι η κακής ποιότητας λαδιών που χρησιμοποιούνται για την λίπανση; Κάποιες εταιρίες για να ρίξουν το κόστος συντήρησης χρησιμοποιούν λάδια γράσο και αντισκωριακά σπρέι χαμηλής ποιότητας με υψηλό δείκτη οξύτητας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών η ξήρανση των ελαστικών μερών του ανελκυστήρα και μετέπειτα η διάλυση τους σε κομμάτια. Επίσης παύει να είναι αθόρυβη η λειτουργία του ανελκυστήρα καθώς τα ελαστικά μέρη του ασανσέρ παύουν να απορροφούν τους κραδασμούς και να κάνουν απόσβεση.

Ελπίζουμε το άρθρο μας να βοηθήσει κάποιους από εσάς να λύσετε τα προβλήματα του ανελκυστήρα σας και να μειώσετε τα έξοδα από φθορές μεταφέροντας τις συμβουλές μας στον τεχνικό σας καθώς ένα μεγάλο μέρος του κλάδου απασχολεί ανειδίκευτο προσωπικό με ελάχιστες τεχνικές γνώσεις δεν παύουν να υπάρχουν όμως και πολλοί πραγματικοί επαγγελματίες του κλάδου .   Είμαστε πάντα στην διάθεση σας και ελπίζουμε σε μια μελλοντική συνεργασία.!

 

 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ :  211 0139 949 
 
NEXTLEVEL ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ Copyright ©

Blog Stats

  • Total posts(618)
  • Total comments(45)

Forgot your password?